Столтенберг: ПРО в Європі не дотягнеться до російських ракет

Столтенберг: ПРО в Європі не дотягнеться до російських ракет

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг вважає, що обвинувачення Росії щодо протиракетного щита в Європі безвідповідальні та необгрунтовані, оскільки елементи ПРО не спрямовані проти Росії.

Про це він заявив на церемонії відкриття системи американської протиракетної оборони (ПРО) на військовій базі Девеселу в Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ця система (елементи американської протиракетної оборони - ред.) не відноситься до Росії, і не спрямована проти неї: фізичні можливості системи і географічні умови ніяк не можуть підірвати безпеку Росії. З технічної точки зору неможливо збивати російські міжконтинентальні балістичні ракети. Ця система спрямована проти погроз, які йдуть з-за меж євроатлантичного Альянсу, тому не бачу ніяких передумов для посилення напруженості, а погрози Росії з цього приводу необгрунтовані і безвідповідальні", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що "плани Альянсу щодо будівництва протиракетного щита завжди були прозорими, Росію неодноразово запрошували до діалогу з цього питання, проте Москва, за словами Столтенберга, завжди відповідала мовчанням.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг перебуває з робочим візитом в Румунії, де взяв участь у церемонії відкриття на військовій базі Девеселу елементів американської протиракетної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-