Росіянам закриють доступ до всіх турецьких овочів та фруктів

Росіянам закриють доступ до всіх турецьких овочів та фруктів

Укрінформ
Россільгоспнагляд має намір заборонити ввезення в Росію з Туреччини кабачків, лимонів та грейпфрутів — єдиних сільгосппродуктів, постачання яких ще не були обмежені.

Про це повідомив РІА Новости глава відомства Сергій Данкверт.

"Залишилися тільки кабачки, грейпфрути і лимони, ми на це дивимося як на марне і в понеділок будемо закривати всю рослинницьку продукцію", — заявив Данкверт.

У середу Россільгоспнагляд повідомив про те, що з 16 травня вводяться тимчасові обмеження на ввезення в Росію, в тому числі через треті країни, салату-латук і салату "Айсберг" з Туреччини.

Чиновник стверджує, що порушення фітосанітарних норм турецькими постачальниками почалися досить давно: "Ми з ними працювали досить довго, але ситуація не змінюється, сьогодні були чергові зупинки - 50 тонн кабачків у Краснодарі, сенсу у ввезенні до нас немає, тільки бізнесу перешкода".

"Лимонів вони (турецькі імпортери) поставляють багато, 60 тисяч тонн, але ринок лимонів досить широкий, Південна Америка постачає те ж саме, тому наш ринок, незважаючи на будь-які закриття, досить гнучкий", — додав глава відомства, уточнивши, що "лимони в Туреччині будуть збирати тільки у вересні".

При цьому Данкверт запевнив, що ніякого політичного підґрунтя в діях Россільгоспнагляду немає. "Ми не займаємося політикою, ми працюємо по своїй частині, у нас є виявлення (зараженої продукції) — підніміть хронологію, як повільно і терпляче закривали одне, друге, третє підприємство. Якщо фітосанітарна служба Туреччині працює неефективно, то це не політика, а питання роботи служби", - заявив він.

Фото: ntv.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-