У центральній частині США за два дні - кілька десятків торнадо

У центральній частині США за два дні - кілька десятків торнадо

Укрінформ
Метеорологічна служба США впродовж двох минулих днів зафіксувала появу кількох десятків торнадо щонайменше в шести штатах центральної частини США.

Кілька з них виявилися дуже потужними та навіть смертельними в деяких регіонах, передають американські ЗМІ.

"Ступінь ризику (від торнадо. – Ред.) у вівторок була не настільки великою, як у понеділок, коли близько двох десятків торнадо було зареєстровано в шести штатах", - цитує одне з регіональних видань ksn.com висновки метеорологів. При цьому вказується, що найбільшого удару стихія завдала штатам Огайо, Іллінойс та Кентуккі.

"Близько 10 людей отримали поранення від торнадо силою 2 за шкалою Фудзити в окрузі Гревз, штат Кентуккі", - зазначає в середу ABC News

На відеокадрах з місця події видно, як потужний вітер здіймає в повітря великі уламки та сміття, залишаючи після себе скручені конструкції будинків та зруйновану інфраструктуру. За словами ведучого, швидкість вітру сягала більше 130 миль за годину (понад 208 км/год).

Усі десятеро постраждалих у окрузі Гревз були доправлені до лікарні "з небезпечними для життя травмами". При цьому повідомляється, що на шляху стихії опинилося кілька шкіл, у тому числі початкова, а також адміністративний освітній заклад. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок кілька торнадо в штаті Оклахома забрали життя щонайменше двох людей. Один із них – 70-річний чоловік перебував у момент стихії у власному будинку. Стихія також знищила кілька будинків та вбила худобу.

У центральній частині Сполучених Штатів, яка розташована між Скелястими горами (Rocky Mountains) й гірською системою Аппалачі, особливо характерні потужні вітри та інші прояви стихії. Вона навіть отримала символічну назву "Алея торнадо". При цьому рекордним за кількістю проявів стихії впродовж року вважається штат Техас, далі йдуть Канзас і Оклахома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-