Бельгія відправила війська на охорону в'язниць

Бельгія відправила війська на охорону в'язниць

Укрінформ
Уряд Бельгії через страйк трюремщиков ухвалив рішення тимчасово направити в пенітенціарні заклади військових для забезпечення безпеки.

Страйк тюремних наглядачів в Брюсселі та франкомовному регіоні Бельгії Валлонії триває вже 15 день, повідомляє РИА новости з посиланням на радіостанцію Premiere.

За її даними, охорону в'язниць нестимуть 180 бельгійських військовослужбовців. Дане рішення влади вже назвав нонсенсом опозиційний екс-прем'єр Бельгії і лідер соціалістів-франкофонів Еліо Ді Рупо. За його словами, військові не мають досвіду і не підготовлені до даного роду місій. Своє здивування висловили також профспілки бельгійських військовослужбовців.

Функції тюремних наглядачів раніше було доручено виконувати слідчим кримінальної поліції і дорожнім поліцейським.

Тюремники вимагають відмови від підвищення пенсійного віку та вирішення проблеми нестачі кадрів, що призводить до зростання понаднормових чергувань.

Раніше профспілки працівників пенітенціарних закладів відкинули компромісну пропозицію міністра юстиції Бельгії Куна Генса тимчасово не вводити скорочення фінансування в'язниць, забезпечити найм додатково 350 наглядачів і підвищити преміювання персоналу за роботу в позаурочний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-