Парламент Греції схвалив пакет непопулярних реформ

Парламент Греції схвалив пакет непопулярних реформ

Укрінформ
Парламент Греції схвалив непопулярний пакет фінансових реформ напередодні зустрічі міністрів фінансів Європейського союзу, на якій розглядатимуть питання допомоги грецькій економіці.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Голосування відбулося на тлі протестів проти заходів, які, зокрема, передбачають зростання податків і зменшення розміру пенсій. У парламенті, який складається з 300 депутатів, ці заходи підтримали всього 153 обранці. Всі опозиційні законодавці проголосували проти пакету нових законів.

У Брюсселі 9 травня міністри ЄС оцінять виконання грецьким урядом попередніх домовленостей і можливість надання чергового траншу допомоги, яка в цілому передбачає виділення 95 мільярдів доларів.

Міністр фінансів Греції Евклід Цакалотос закликав міністрів ЄС підтримати реформи.

Як повідомляв Укрінформ, вчора в Афінах протестна демонстрація профспілок перед будівлею грецького парламенту переросла в заворушення. Деякі з учасників акції, прикривши обличчя, кидали в поліцію "коктейлі Молотова". Для розгону силовики застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Всього, за даними поліції, в афінському заході взяли участь близько 10 тисяч осіб. Демонстранти протестували проти пенсійної та податкової реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-