Суд Єгипту рекомендує стратити трьох журналістів

Суд Єгипту рекомендує стратити трьох журналістів

Укрінформ
У суботу єгипетський суд рекомендував смертну кару для трьох журналістів, яким закидають розголошення державної таємниці, проте остаточне рішення щодо них, а також колишнього президента країни Мухаммеда Мурсі мають ухвалити 18 червня.

 Про це повідомляє DW.

"Єгипетський суд в суботу, 7 травня, рекомендував обрати покарання у вигляді смертної кари для шести осіб, серед яких троє журналістів, через нібито передачу цими особами державних таємниць Катару. Остаточне рішення мають ухвалити 18 червня після того, як свою позицію озвучить верховний муфтій країни.

У журналістів, яких було засуджено заочно, залишається право на подання апеляції. Двоє з журналістів працюють на міжнародну медіакомпанію Al Jazeera, штаб-квартира якої знаходиться у Катарі", - пише видання.

Рішення щодо колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі також відклали до 18 червня. Мурсі закидають, серед іншого, шпигунство на користь терористичної організації ХАМАС. За це Мурсі загрожує довічне ув'язнення, однак за іншими обвинуваченнями йому загрожує смертна кара.

Нагадаємо, напередодні за розкриття державної таємниці було засуджено до 5 років ув'язнення двох журналістів у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-