NGO засудили напади на журналістів у Кишиневі

NGO засудили напади на журналістів у Кишиневі

Відео
Укрінформ
Молдавські неурядові медіа-організації засудили спроби нападу на журналістів, закликавши при цьому своїх колег не піддаватися на провокації і неупереджено висвітлювати події, що відбуваються в країні.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Центру незалежної журналістики та Асоціації незалежних ЗМІ, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Вважаємо неприпустимими будь-які спроби агресивної поведінки як по відношенню до журналістів, так і участь журналістів в різних сутичках і бійках, незалежно від того, хто їх провокує – політики, влади або протестувальників», - йдеться в заяві.

Журналісти, зі свого боку, закликають слідчі органи Молдови об'єктивно розслідувати інцидент, що стався на площі Великих Національних зборів у Кишиневі і вжити відповідні до чинного законодавства заходи.

NGO звернулися і до протестувальників з проханням у разі незгоди з методами і ракурсами освітлення тих чи інших подій, звертатися в Координаційну раду по телебаченню і радіо, а не влаштовувати бійки.

«Ми закликаємо представників ЗМІ дотримуватися Деонтологічного кодексу журналіста при висвітленні різних подій, проявляючи тактовність і цивілізованість під час виконання своїх професійних обов'язків», - підкреслюється в документі.

У п'ятницю, 6 травня, під час прес-конференції, організованій на площі Великих Національних зборів у Кишиневі представниками Громадянської платформи «Гідність і Правда» (організатори антиурядових акцій протесту), сталася бійка між протестувальниками і журналістом одного з молдавських Інтернет-порталів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-