Панамагейт: джерело, що стоїть за

Панамагейт: джерело, що стоїть за "витоком", пояснило свої мотиви

Укрінформ
Анонімне джерело, яке стояло за витоком так званих "панамських досьє" фірми Mossack Fonseca, пояснило, що спонукало його надати документи журналістам.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Чоловік, який називає себе Джон Доу, звернувся до публіки через газету Suddeutsche Zeitung, журналістам якої він передав документи Mossack Fonseca. Повна версія його маніфесту англійською мовою міститься на сайті газети.

У заяві Джона Доу йдеться, що суди по всьому світу "абсолютно не впоралися зі своїм завданням - розібратися з метастазами офшорних зон, розкиданих по планеті".

"Я вирішив розповісти про роботу Mossack Fonseca, бо вважаю, що її засновники, співробітники і клієнти повинні понести відповідальність за ту роль, яку зіграли в її злочинах, з яких поки що розголошена лише частина", - зазначено в заяві.

На початку квітня в розпорядженні найбільших світових ЗМІ опинилися мільйони документів, в яких вказується, що панамська компанія Mossack Fonseca в низці випадків допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і уникати сплати податків.

У документах згадуються 72 нинішніх або колишніх глави держав, а також високопосадові чиновники, бізнесмени та діячі культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-