У Кишиневі протестувальники побилися з журналістами

У Кишиневі протестувальники побилися з журналістами

Укрінформ
Під час прес-конференції, організованій на площі Великих національних зборів у Кишиневі, представники Громадянської платформи "Гідність і Правда" (організатори антиурядових акцій) відмовившись відповідати на запитання журналістів, накинулися на них з кулаками.

Один із протестувальників вдарив журналіста одного з молдавських інтернет-порталів, передає власний кореспондент Укрінформу.

Прес-конференція була проведена у зв'язку з проведеними напередодні затриманнями чотирьох учасників акцій протесту, причетних до організації масових заворушень під час мітингу 24 квітня.

"На жаль, у нас знову зареєстрований випадок нападу протестувальників на журналістів", - зазначив начальник генерального інспекторату поліції Олександру Пинзар.

Як зазначають молдавські ЗМІ, один з нападників, учасник акцій протесту Ауреліу Писика був помічений і серед найбільш агресивних учасників невдалого штурму парламенту Молдови 20 січня нинішнього року.

Кілька днів тому організатори протестів, члени Громадянської платформи також відмовлялися відповідати на незручні запитання журналістів, погрожуючи виставити їх із зали, де відбувалася прес-конференція.

Керівник Центру незалежної журналістики Надін Гогу заявила, що подібна поведінка з боку організаторів прес-конференцій є абсолютно неприпустимою. За її словами, незалежно від того, подобаються чи ні окремим особам запитання журналістів, кожен робить свою справу і журналісти мають право їх ставити, така у них робота. І розмова "на кулаках" - просто нонсенс.

Постраждалий в результаті зіткнень репортер порталу today.md написав відповідну заяву до поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-