Штати не вважають досконалим перемир'я в Сирії

Штати не вважають досконалим перемир'я в Сирії

Укрінформ
Державний департамент США вважає, що перемир'я в Сирії, анонсоване в середу, в цілому зберігається за виключенням деяких районів, у тому числі Алеппо.

Про це заявив у п'ятницю речник зовнішньополітичного відомства США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Режим припинення вогню зберігається. Схоже, що рівень насильства зменшився після того, як угода набула чинності кілька днів тому. І схоже, що так є і сьогодні", - зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що не може назвати перемир'я досконалим, особливо навколо Алеппо, і США вже висловлювали своє занепокоєння з цього приводу. 

"Зараз увага прикута до Алеппо, і це правильно. Втім не треба забувати, що є багато міст (в Сирії – ред.), де режим припинення бойових дій виконується", - наголосив він.

Водночас Кірбі поінформував, що американська сторона постійно працює над встановленням стійкого перемир'я в Сирії з росіянами, які мають вплив на режим Асада. Конкретно це стосується насильства в Алеппо.

Втім речник Держдепу не уточнив, на якому рівні підтримуються контакти з РФ. Він лише зауважив, що останнє спілкування державного секретаря США Джона Керрі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим відбулося в понеділок по телефону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-