Пілоти Air France погрожують страйками

Пілоти Air France погрожують страйками

Укрінформ
Французькі профспілки погрожують страйками у зв’язку з оголошеним дозволом ради директорів групи компаній Air France-KLM скоротити зарплати пілотам з 1 червня цього року.

Про це заявив офіційний представник Національної профспілки пілотів Франції SNPL Еманюель Містралі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Найближчими днями ми розпочнемо підготовку до страйку», - заявив він.

У SNPL порахували, що зарплати пілотам будуть знижені на 2-5%.

Напередодні рада директорів групи компаній Air France-KLM дозволила своїй філії Air France скоротити зарплати пілотам починаючи з 1 червня. У такий спосіб, в Air France сподіваються заощадити від 20 до 30 млн євро щороку. Зокрема, йдеться про зниження надбавок за нічні години з 50% до 40%.

Як повідомлялося, упродовж останніх 7 років Air France-KLM зазнає збитків через конкуренцію з бюджетними авіакомпаніями. Разом з тим, торік група компаній стабілізувала ситуацію завдяки масовим скороченням, які викликали соціальний протест. Так минулорічні жовтневі збори представників профспілок і дирекції компанії Air France після оголошення про черговий план звільнень закінчилися бійкою, зіпсованим одягом топ-менеджерів, судовими переслідуваннями і дисциплінарними стягненнями для її організаторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-