У Польщі росіянина судять за шпигунство

У Польщі росіянина судять за шпигунство

Укрінформ
Юристу з російсько-польським паспортом загрожує до 10 років ув'язнення за співпрацю зі спецслужбами Росії.

Про це повідомляє Польське радіо.

"До суду з прокуратури поступив обвинувальний акт у цій справі. Чоловіка звинувачують у співпраці з Головним розвідувальним управлінням Генерального штабу Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що він колишній юрист однієї із варшавських юридичних фірм, син колишнього воротаря збірної Росії з футболу, який в 1991 році переїхав з усією сім'єю до Польщі.

Офіційно чоловіка звинувачують в "участі у співпраці з іноземною розвідкою, спрямованої проти Республіки Польща".

17 жовтня 2014 року районний суд Варшави арештував на три місяці юриста із польсько-російським громадянством. Арешт відбувся за клопотанням апеляційної прокуратури, котра тоді звинуватила його у співпраці з іноземною розвідкою - за це польським законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі від одного до десяти років.

Того ж дня Військовий окружний суд у Варшаві арештував також підполковника Збінєва з однієї із структур Міністерства оборони Польщі за клопотанням Військової окружної прокуратури у Варшаві, яка звинуватила його у співпраці з іноземною розвідкою, за що передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох до п'ятнадцяти років.

Військовий та цивільний громадяни Польщі працювали на користь російської військової розвідки (ГРУ). Агенти не взаємодіяли між собою, хоча їхні справи поєднані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-