Проросійські сили Молдови протестують проти навчань з військами НАТО

Проросійські сили Молдови протестують проти навчань з військами НАТО

Укрінформ
Перебування на території Республіки Молдова військовослужбовців США і бронетехніки НАТО може зірвати переговорний процес щодо Придністровського врегулювання.

З такою заявою виступила опозиційна, проросійська «Наша партія» (керівник – мер молдавського міста Бєльці Ренато Усатий), передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Введення боєздатних і повністю оснащених для ведення бойових дій армійських підрозділів виходить далеко за рамки положень договорів про партнерство зі структурами НАТО, які були укладені Республікою Молдова. Ця демонстративна і провокаційна акція тягне за собою ескалацію напруженості в Придністровському регіоні, ставлячи під загрозу зриву переговорний процес і перспективи мирного врегулювання Придністровського конфлікту», - йдеться в заяві.

Крім цього, автори заяви вважають, що «введення в Молдову колони бойової бронетехніки Другого кавалерійського полку США, дислокованої в Європі, є безпрецедентним і демонстративним порушенням закріпленого Конституцією і визнаного міжнародним співтовариством нейтрального статусу Республіки Молдова».

Раніше проти проведення спільних військових навчань із США виступила опозиційна Партія соціалістів, члени якої спробували заблокувати пересування по території Молдови американської бронетехніки.

Як повідомляв Укрінформ, для участі у спільних молдавсько-американських військових навчаннях до Молдови прибули близько 60 одиниць бойової техніки з США та 200 американських військовослужбовців Другого кавалерійського полку.

З боку Молдови в навчаннях візьмуть участь 165 солдатів і офіцерів і близько 40 бойових машин.

Спільні українсько-американські військові навчання «Dragon Pioneer-2016» відбудуться з 3 по 20 травня на полігонах в Бєльцях і селі Негрешті Страшенского району.

Республіка Молдова співпрацює з НАТО в рамках програми «Партнерство заради миру» з 1994 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-