В Іраку загинув американський військовий радник

В Іраку загинув американський військовий радник

Укрінформ
Американський військовослужбовець, який був радником для підрозділів курдських сил, загинув в Іраку у вівторок на тлі посилення кампанії підтримки з боку США християнським і курдським бойовикам, що борються з ІДІЛ навколо міста Мосул.

Про це повідомляє американський телеканал CBS News

"Це смерть у бойових умовах, звичайно. І дуже сумна втрата", - зауважив з цього приводу міністр оборони США Ештон Картер, перебуваючи у вівторок у німецькому Штутгарті для зустрічі із союзниками по НАТО.

Повідомляється, що убитий військовослужбовець США був радником курдських сил Пешмерга. Він працював з підрозділом курдів на відстані 3-5 км позаду від лінії фронту під час битви з ІДІЛ та загинув під кулеметним вогнем. 

За словами глави Пентагону, американській військовий загинув у районі населеного пункту Ербіл – столиці напівавтономного Курдистану на території Іраку. Як уточнює телеканал, бойові дії відбувалися біля міста Мосул, яке розташове за 80 км від Ербіла.

Мосул вважається оплотом терористичного угруповання "Ісламська держава" в Іраку. Після захоплення терористами цього міста в червні 2014 року, за різними даними, вони отримали майже півмільярда доларів, а також можливість для захоплення нафтових родовищ на південь від Мосула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-