Австрія тягне до суду німецького телевізійника - за свастику

Австрія тягне до суду німецького телевізійника - за свастику

Укрінформ
Німецький телевізійник потрапив під слідство після використання свастики для коментаря з приводу результатів президентських виборів в Австрії.

Про це повідомляє Local.

"Ще один німецький співробітник ТБ знаходиться під слідством у рамках того ж неясного права, нещодавно використаного турецьким президентом, після того, як він (телевізійник) застосував свастику, щоб зробити саркастичний коментар до результатів австрійських президентських виборів», - йдеться в повідомленні.

Після першого туру президентських виборів в Австрії, який виграв кандидат ультраправої партії Норберт Хофер, 35-річний продюсер німецького телешоу «Heute Show» (канал ZDF) опублікував знімок шніцеля у формі свастики на сторінці програми у Фейсбуці. Разом із зображенням він розмістив саркастичне послання: "Австрійці голосують так само, як їх шніцелі, в основному плоско і коричнево", посилаючись кольором на коричневий колір нацистської партії.

Нагадаємо, що в Німеччині вже був такий інцидент з ведучим гумористичного шоу того самого каналу ZDF, який у прямому ефірі прочитав сатиричний вірш образливого характеру про президента Туреччини Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-