Британія похвалила Кастро за «усвідомлення реальності»

Британія похвалила Кастро за «усвідомлення реальності»

Укрінформ
Керівництво Куби нарешті усвідомило «реальності сучасності» та проводить реформування країни.

Про це за підсумками візиту на «острів свободи» заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд, передає Reuters.

Він наголосив, що мав «довгу та цікаву дискусію» із 84-річним президентом Куби Раулем Кастро щодо його прагнення оновити одну із останніх у світі планових економік радянського зразка. «Він впроваджує програму послідовних змін, що охоплює реальності сучасного світу», - сказав Хаммонд про Кастро-молодшого.

Він наголосив на тому, що лідер комуністичної країни висловлювався позитивно щодо можливостей Інтернету. «Я був вражений тим, що він говорив про Інтернет, як про реальність сучасного світу, і позитивно висловлювався щодо його можливостей», - зазначив очільник зовнішньополітичного відомства Британії.

Він пояснив, що Кастро намагається зайняти нейтральну позицію між тими, хто опирається змінами і тими, хто вимагає їх якнайскорішого впровадження.

Президент Куби також визнав, що острівна держава має слабко розвинений фінансовий сектор і прагне змінити це. «Кастро прямо сказав мені, що Кубі не вистачає управлінського досвіду у банківському секторі і це саме та сфера, де Великобританія має що запропонувати», - зазначив Хаммонд.

Додамо, що Філіп Хаммонд – перший глава МЗС Великобританії, який здійснив візит на Кубу після революції 1959 року. У березні в Гавані побував президент США Барак Обама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-