США продовжили тимчасове пом'якшення санкцій проти Білорусі

США продовжили тимчасове пом'якшення санкцій проти Білорусі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розширив ще на шість місяців режим тимчасового пом'якшення санкцій проти білоруських підприємств в якості "додаткового стимулу" для розвитку демократії в країні.

З відповідною заявою виступив у п'ятницю заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядаємо це як стимул для уряду Білорусі зробити додаткові кроки в контексті поваги до прав людини, свободи засобів масової інформації, а також свобод для громадянського суспільства та демократичних дій, зокрема, перед парламентськими виборами 2016 року", - зауважив представник Держдепу.

Він зауважив, що рішення про продовження режиму тимчасового пом'якшення санкцій можна розглядати як частину зусиль, що сприяють "економічній незалежності Білорусі, а також суверенітету й територіальній цілісності".

У п'ятницю Міністерство фінансів США заявило, що в координації з Держдепартаментом було прийнято рішення "продовжити дозвіл на ведення бізнесу з білоруськими підприємствами, які підпадають під санкції згідно з указом президента США № 13405". Водночас, було уточнено, що цей дозвіл не звільняє заблоковану власність цих підприємств.

У списку обмежень американського мінфіну значиться дев'ять білоруських компаній. Серед них: "Білоруський нафтовий торговий дім", концерн "Белнафтохім", Белнафтохім USA Inc., ВАТ "Белшина", ВАТ "Гродно Азот", ВАТ "Гродно Хімволокно", ВАТ "Лакофарба", ВАТ "Нафтан" і ВАТ "Полоцьк-Скловолокно". Санкції проти них були введені в 2006 році, втім у жовтні минулого року мінфін США прийняв рішення про часткове пом'якшення санкцій на півроку - до 30 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-