У Сирії домовилися про нове припинення вогню, але не всюди

У Сирії домовилися про нове припинення вогню, але не всюди

Укрінформ
Сирія погодилася на кілька локальних угод про припинення вогню поблизу Дамаска та на півночі країни, але не відмовилася від обстрілів Алеппо.

Про це повідомляє Reuters і посиланням на інформацію сирійської армії.

«Новий «режим спокою» розпочнеться о першій ранку суботи і триватиме одну добу у Гуті, східному передмісті столиці, та три доби – на півночі узбережної провінції Латакія», - пише Reuters.

Агентство додає, з огляду на виключення Алеппо, де останнім часом зафіксовано найбільше насилля, що локальні угоди про припинення вогню навряд зможуть відновити перемир’я та мирні перемовини, які провалилися цього тижня. «Припинення вогню не поширюватиметься на Алеппо, тому що у цьому населеному пункті перебувають терористи, які не припинили обстрілів мешканців та самого міста, тож ситуація там інша», - заявив співрозмовник агентства із сирійської армії.

Дамаск описав ці локальні перемир’я, як спробу врятувати ширшу угоди про припинення вогню, укладену у лютому. «Те, підтримане Вашингтоном та Москвою припинення вогню, дозволило розпочати мирні перемовини, але практично повністю провалилося останніми днями разом із женевськими перемовинами», - нагадує Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-