Австралійські вибори: опозиція випереджає урядову коаліцію

Австралійські вибори: опозиція випереджає урядову коаліцію

Укрінформ
За даними останніх соціологічних опитувань опозиційна Лейбористська партія Австралії продовжує нарощувати відрив від діючої парламентської ліберально-національної коаліції.

Про це повідомляє The Guardian.

«Перевага лейбористів зросла на 2%... і зараз становить 52% до 48% з часу проведення останніх опитувань», – йдеться у матеріалі.

5 квітня ц.р. з результатом 51-49% лейбористи вперше вирвалися вперед у опитуваннях після зміщення з поста прем’єр-міністра Австралії Тоні Ебботта та приходу до влади Малколма Тернбулла. Раніше більшість виборців були схильні голосувати за урядову коаліцію саме через особисту підтримку Тернбулла, однак згодом ситуація змінилася.

Зростання підтримки Лейбористської партії, на думку експертів, продиктоване запропонованими ними змінами до бюджетної політики на користь посилення приросту капіталу, звільнення від сплати податків і обмеження негативного бюджетного дисбалансу.

Заходи спрямовані на збільшення доходів бюджету (скорочення податкових пільг для високозабезпечених верств населення, підвищення податків на тютюнові вироби), які здійснив уряд за пропозицією опозиції, також відіграли свою роль

Не отримали підтримки населення кроки спрямовані на скорочення податків.

Попри дані опитування, багато респондентів (42% до 28%) вважають, що на найближчих парламентських виборах переможе чинна коаліція.

Опитування також показало, що виборці позитивно сприйняли ініціативу чинного прем’єр-міністра провести вибори до парламенту достроково.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр Австралії хоче розпустити парламент

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-