Міноборони Польщі спростувало російський фейк про зіткнення субмарин

Міноборони Польщі спростувало російський фейк про зіткнення субмарин

Укрінформ
Розповсюджена в російських ЗМІ інформація про нібито зіткнення у Балтійському морі декілька днів тому російського підводного човна “Краснодар” і польського “Ожел” є неправдивою і слугує елементом російської пропаганди.

Про це в коментарі варшавському кореспондентові Укрінформу повідомив речник міністерства національної оборони (МНО) Польщі Бартломей Місевич.

“Це неправда. Це типова російська пропаганда, яка шукає проблеми там, де їх немає. Ми усвідомлюємо, що перед самітом НАТО у Варшаві таких проявів російської пропаганди буде ще більше, і ми готові до цього”, - завив Місевич.

Як передавали російські ЗМІ, зокрема телеканал РЕН ТВ і російське інформагентство “Інтерфакс”, декілька днів тому у Балтійському морі поблизу Пілауського півострова зіткнулися російський “Краснодар” і польський “Ожел”. Інформувалося, що російська субмарина своїх ходом повернулася а базу, а польську необхідно було відбуксирувати до порту базування. Першою інформацію оприлюднив телеканал РЕН ТВ, але згодом він видалив її зі стрічки новин.

Під час варшавського саміту НАТО 8-9 липня очікується прийняття рішення про зміцнення військової присутності Альянсу на східному фланзі, зокрема у Польщі.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-