Запуск ракети з космодрому «Восточный» можуть перенести на невизначений час - ЗМІ

Запуск ракети з космодрому «Восточный» можуть перенести на невизначений час - ЗМІ

Укрінформ
Перший запуск ракети-носія з нового недобудованого російського космодрому «Восточный»  може бути перенесений на невизначений час.

Про це повідомляє РІА "Новости" із посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі.

«За попередніми даними, перший запуск "Союзу-2.1а" перенесено з 27 квітня на резервну дату, може не відбутися і 28 квітня. Якщо найближчим часом буде вирішено про злив компонентів палива з ракети, це може свідчити про те, що пуск буде перенесено на невизначений час до усунення всіх можливих неполадок», - сказав співбесідник.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін залишиться на космодромі «Восточный» до прояснення ситуації із запуском ракети «Союз-2.1а», перенесеним, як тоді заявлялося, на добу.

Перший запуск з «Восточного»  планували провести наприкінці грудня 2015 року, проте через неготовність багатьох об'єктів Володимир Путін розпорядився перенести старт. За час будівництва було відкрито 36 кримінальних справ. В основному порушення пов'язані з корупцією. Крім того, будівельники неодноразово скаржилися на затримки і невиплати зарплат. Колишній підрядчик - Тихоокеанська мостобудівна компанія - завинила працівникам більш як 124,3 млн рублів.

Наступний запуск з «Восточного» планують провести тільки через рік, в 2017 році, регулярні запуски – ще через рік, в 2018-му (йдеться про п'ять запусків). Перший пілотований запуск космічного корабля з екіпажем заявлений тільки на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-