Екс-прем'єра Молдови офіційно висунули кандидатом у президенти

Екс-прем'єра Молдови офіційно висунули кандидатом у президенти

Укрінформ
Колишнього прем'єр-міністра Молдови, лідера Європейської Народної партії, депутата парламенту Юріе Лянке висунуто кандидатом у президенти країни.

Рішення про це одноголосно було прийнято на засіданні Національної ради партії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Діяльність нового президента Молдови має бути спрямована, насамперед, на об'єднання суспільства. Глава держави зобов'язаний займатися не лише геополітичними питаннями, а й сприяти реалізації ідеї відродження країни», - заявив екс-прем'єр.

Він зазначив, що «команда Європейської Народної партії має весь необхідний потенціал для роботи на благо громадян і в ім'я підвищення їхнього добробуту».

Лянке не виключає при цьому проведення відповідних переговорів з іншими проєвропейськими партіями з метою подальшого висунення єдиного кандидата від правих сил на посаду глави держави.

Депутат парламенту Юріе Лянке обіймав посаду прем'єр-міністра Молдови з 2013 по 2015 роки. Після того, як пішов з посади прем'єра, він залишив ряди Ліберально-демократичної партії, створивши власний політичний проект - Європейську Народну партію Молдови.

Нагадаємо: вибори президента Молдови відбудуться 30 жовтня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-