Держдеп США розпочав кампанію на підтримку свободи слова у світі

Держдеп США розпочав кампанію на підтримку свободи слова у світі

Укрінформ
Американське зовнішньополітичне відомство оголосило про початок кампанії "Free the Press", спрямованої на забезпечення свободи висловлення думок по всьому світу, а також ушанування сміливості представників медіа, які потерпають за цю свободу.

Про це Держдеп офіційно оголосив у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент США сьогодні розпочав свою п'яту щорічну кампанію "Free the Press" в рамках своїх зусиль щодо відзначення важливості вільних і незалежних ЗМІ", - зазначається в повідомленні.

Ініціатива стартує за кілька днів до Всесвітнього дня свободи преси, який відзначатиметься 3 травня, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

Цього року Держдепартамент звертатиме увагу світової спільноти на журналістів і медіа, які піддавалися цензурі, нападам, перебували під загрозою, були ув'язненими або були пригноблені іншим чином через свою діяльність. Крім того, під час кампанії держдеп висвітлюватиме тривожні тенденції в переслідуванні журналістів по всьому світу.

При цьому наголошується, що впродовж наступних днів, до 3 травня, речник Держдепартаменту оголошуватиме під час прес-брифінгів випадки загроз журналістам та ЗМІ по всьому світу. Ця кампанія спрямовуватиметься на те, щоб "ушанувати сміливість та зусилля журналістів, закликати уряди країн захистити права на свободу висловлення думок, а також підкреслити прихильність США сприянню цій свободі як у Сполучених Штатах, так і в усьому світі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-