Організаторам заворушень у Кишиневі світить до восьми років

Організаторам заворушень у Кишиневі світить до восьми років

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ Молдови створена робоча група, що вивчить всі обставини масових акцій протесту, які переросли в заворушення.

Про це на прес-конференції в Кишиневі заявив глава МВС Молдови Александру Жиздан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

За словами міністра, за фактом масових безладів розпочато кримінальне розслідування, одна людина вже затримана, а якщо провина організаторів заворушень буде доведена, їм, згідно з молдавським законодавством, загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

Жиздан зазначив також, що найближчим часом в МВС будуть запрошені всі організатори недільних акцій протесту для того, щоб визначити, яка роль кожного з них під час мітингу.

Керівник МВС поводився також із словами подяки до всіх учасників маніфестацій, що діяли в рамках законодавства Молдови.

Напередодні в результаті зіткнень, що сталися в Кишиневі між учасниками антиурядових акцій протесту і силами правопорядку, травми різного ступеня тяжкості отримали 16 людей, у тому числі 14 поліцейських. П'ятеро поліцейських перебували в госпіталі МВС, а двоє учасників мітингу дістали травми після застосування поліцейськими балончиків із сльозогінним газом. Основні сутички між маніфестантами і силами правопорядку сталися біля будинку, де проживає бізнесмен Влад Плахотнюк (один із лідерів правлячої Демократичної партії) під час спроби мітингувальників прорватися в його будинок.

Як повідомляв Укрінформ, в неділю в Кишиневі (перед будівлею уряду) пройшла багатотисячна акція протесту проти нинішньої влади Молдови. Мітинг відбувся під гаслом «Захистимо країну, Конституцію і гідність!».

Учасники акції вимагали розпуску парламенту і проведення дострокових парламентських виборів не пізніше від липня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-