Російським держкомпаніям дозволили засекречувати звіти – ЗМІ

Російським держкомпаніям дозволили засекречувати звіти – ЗМІ

Укрінформ
Уряд РФ дозволив держкомпаніям не публікувати у річних звітах будь-які дані, якщо керівники компаній вважають це необхідним.

Про це стало відомо з адресованого керівництву "Роснєфті" листа заступника міністра економрозвитку Миколи Підгузова, що є у розпорядженні РБК.

Чиновник пише, що керівник держкомпанії може самостійно визначати, яку інформацію варто розкривати у річному звіті, а після того, як його рішення підтримає рада директорів, дані можна не вказувати.

Своїм листом Підгузов відповів віце-президентові "Роснєфті" Ларисі Каланді, яка наприкінці лютого попросила Мінекономрозвитку прирівняти частину інформації з річного звіту держкомпанії до комерційної таємниці. Представник Мінекономрозвитку Олена Лашкіна підтвердила РБК достовірність листа і факт його відправки у "Роснєфть".

Нагадаємо, Каланда наприкінці лютого попросила міністерство виключити зі списку обов'язкової до публікації у річному звіті інформацію, що має комерційну таємницю, і встановити єдині вимоги для річних звітів державних і приватних компаній.

На думку топ-менеджера "Роснєфті", підвищені вимоги до звітності держкомпаній ставлять їх у нерівні умови з іншими учасниками ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-