Офшорний скандал докотився до Пакистану

Офшорний скандал докотився до Пакистану

Укрінформ
Пакистанська опозиція заявляє, що прем’єр-міністр країни Наваз Шаріф втратив «моральне право на владу» та погрожує піти маршем на його резиденцію у випадку відмови від відставки.

Про це заявив один зі лідерів пакистанської опозиції Імран Хан, передає Reuters.

На його переконання, розслідування у Пакистані інформації, оприлюдненої у «панамських документах», була упередженою та неповною. «Ми хочемо комісію, яка матиме іноземних експертів та закордонні філії», - заявив Хан, виступаючи перед кількатисячним натовпом у Лахорі.

Він також закликав жителів столиці країни та провінції Сіндх – твердині політичної підтримки прем’єр-міністра – виходити на протести проти чинної влади.

Оприлюдненні в квітні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca засвідчили, що двоє синів і дочка прем’єр-міністра, володіли щонайменше трьома офшорних компаніями, зареєстрованими на Британських Віргінських островах. Ці фірми були залучені до укладення угод на щонайменше 25 млн дол. Шаріф наголошує, що його діти не вчинили нічого протиправного, але опоненти звинувачують членів родини прем’єра у використанні податкових гаваней для відмивання крадених грошей і ухилення від сплати податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-