Фінал кишинівських протестів: шестеро постраждалих госпіталізовані

Фінал кишинівських протестів: шестеро постраждалих госпіталізовані

Фото
Укрінформ
В результаті зіткнень у Кишиневі між учасниками антиурядових акцій протесту і силовиками травми різного ступеня тяжкості отримали 16 осіб, у тому числі 14 поліцейських.

Як повідомив начальник Генерального інспекторату поліції Олександру Пинзар, четверо поліцейських і двоє учасників мітингу госпіталізовані, їх стан стабільний, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Він зазначив також, що за результатами масових заворушень розпочате кримінальне розслідування, один з маніфестантів затриманий на три доби.

Відповідаючи на запитання про правомірність застосування одним з поліцейських балончика із сльозогоном, Пинзар зазначив, що закон дозволяє поліцейським застосовувати такі заходи захисту, якщо для їх життя виникає небезпека.

Нагадаємо, в неділю в Кишиневі, перед будівлею уряду пройшла багатотисячна акція протесту проти нинішньої влади Молдови під гаслом «Захистимо країну, Конституцію і Гідність!».

Учасники акції вимагали розпуску парламенту і дострокових парламентських виборів не пізніше липня цього року.

Пізніше маніфестанти заблокували будівлю уряду Молдови. Після переміщення протестувальників до будинку бізнесмена Влада Плахотнюка (одного з керівників правлячої Демократичної партії) і при спробі прорватися в його будинок сталися зіткнення між маніфестантами і правоохоронцями.

Акція завершилася, проте організатори мітингу заявили, що протести триватимуть доти, доки влада не дослухається до їхніх вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-