У Кишиневі опозиція оточила будівлю уряду

У Кишиневі опозиція оточила будівлю уряду

Оновлено
Укрінформ
Учасники антиурядових акцій протесту перервали мирну акцію і попрямували до будинку уряду. Прорвавши поліцейський кордон багатотисячний натовп спробував прорватися у будинок уряду Молдови, оточений кількома кордонами поліцейських.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Молдові. 

Інша частина протестувальників заблокувала будинок, в якому живе молдавський бізнесмен Влад Плахотнюк і спробувала увірватися в будинок, вимагаючи його вийти до протестувальників. Поліцейські застосували балончики зі сльозогінним газом і гумові кийки. Є постраждалі з обох сторін.

За попередніми даними організаторів акції, у протестах беруть участь кілька десятків тисяч осіб. Офіційних даних про кількість учасників протестів поки що не оприлюднено.

Напередодні керівництво Міністерства внутрішніх справ Молдови заявило, що «для охорони громадського порядку в столиці будуть задіяні істотні сила правоохоронців».

Глава МВС Александру Жиздан закликав учасників маніфестації діяти у рамках законодавства про мітинги і зібрання і не піддаватися на провокації, попередивши, що серед маніфестантів можуть виявитися провокатори.

На протестну акцію своїх прихильників закликала вийти партія "Платформа "Гідність і правда" та однойменна громадянська платформа. Згодом акцію оголосили завершеною і протестувальники розійшлися.

За різними оцінками, в акції взяли участь від двох до п'яти тисяч осіб. Протестувальники ухвалили резолюцію, в якій зажадали проведення одночасно президентських і дострокових парламентських виборів, а також організації референдумів. За резолюцію учасники мітингу проголосували одноголосно. Дата наступної акції протесту поки невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-