Обама в Німеччині обговорить трансатлантичну угоду з Євросоюзом – ЗМІ

Обама в Німеччині обговорить трансатлантичну угоду з Євросоюзом – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Барак Обама намагатиметься «дотиснути» угоду про трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство між ЄС та США під час свого дводенного візиту до Німеччини, який почався у неділю

Про це пише The Washington Post.

«Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство між ЄС та США, або ТТІР, є основним питанням, під час, ймовірно, останнього візиту Обами в Німеччину перед завершенням терміну його президентства у січні 2017 року», - йдеться у статті.

Наразі прихильники угоди про вільну торгівлю між ЄС та США стверджують, що вона сприятиме зростанню бізнесу в період глобальної економічної невизначеності. Натомість, критики побоюються погіршення політики захисту споживачів і екологічних стандартів внаслідок досягнення ТТІР.

Обама наголошує, що угода «принесе мільйони нових робочих місць і мільярди доларів прибутку по обидві сторони Атлантики», визнаючи, що перемовини щодо підписання угоди про ТТІР «є жорсткими».

Напередодні візиту американського президента до Німеччини акції протесту у Ганновері зібрали близько 30 тис. людей, які вийшли на вулиці із закликом не допустити укладення трансатлантичної угоди.

Окрім того, повідомляється, що разом із трансатлантичною угодою, президент США та канцлер ФРН обговорять зусилля щодо боротьби з ІДІЛ, а також поліпшення співпраці в області протидії тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-