У Німеччині планують дозволити медичну коноплю вже цього року

У Німеччині планують дозволити медичну коноплю вже цього року

Укрінформ
Закон, що дозволяє важко хворим пацієнтам в Німеччині використовувати медичну коноплю, може бути прийнятий ще в 2016 році.

Про це заявила уповноважена уряду ФРН з наркополітики Марлене Мортлер (Marlene Mortler) у суботу, 23 квітня, в інтерв'ю газеті Neue Osnabrucker Zeitung, пише DW.

За словами Мортлер, "в майбутньому медична конопля повинна бути більш доступна для тяжко хворих пацієнтів, яким вона дійсно допомагає". Відповідний закон "повинен бути прийнятий парламентом ще в цьому році", уточнила уповноважена з наркополітики, що представляє консервативну партію Християнсько-соціальний союз.

Мортлер підкреслила свою прихильність концепції загальної заборони психоактивних продуктів конопель (марихуани і гашишу), "оскільки вони можуть шкідливо впливати на здоров'я підлітків, зокрема, на розвиток мозку".

Згідно з чинним законом про наркотичні речовини, культивування, виробництво, торгівля, придбання та зберігання будь-яких частин рослини коноплі у ФРН забороняється, виняток може бути зроблено з дозволу Федерального інституту медикаментів і медичної продукції у Бонні (BfArM). Таким чином, в окремих випадках пацієнти з важкими і хронічними захворюваннями, наприклад, при розсіяному склерозі, отримують право самостійно вирощувати коноплю, незважаючи на загальний заборона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-