Обама каже, що Меркель об’єднала Європу проти агресії РФ

Обама каже, що Меркель об’єднала Європу проти агресії РФ

Укрінформ
Президент США Барак Обама назвав провідною роль Німеччини і особисто канцлера ФРН Ангели Меркель в об'єднанні Європи проти російської агресії відносно України.

Про це Обама заявив в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild напередодні візиту у ФРН і участі в ярмарку Ганновера.

“В Європі Німеччина - особливо при особистому лідерстві канцлера Меркель - зіграла ключову роль у підтримці європейської згуртованості проти російської агресії відносно України, а також у вирішенні гуманним і безпечним чином проблеми величезного числа мігрантів”, - заявив Обама.

За словами американського лідера, агресія Росії проти України загрожує уявленню про Європу як про єдину, вільну і мирну.

"Нам необхідна Європа для забезпечення дотримання зобов'язань за статтею 5 (Північноатлантичного договору - ред.) відносно наших партнерів по НАТО і для підтримки здатності України забезпечити свою безпеку перед лицем російської агресії", - підкреслив президент США.

Німеччина, за оцінкою Обами, продовжує залишатися одним з найближчих і сильних союзників Америки, незамінним партнером в питаннях безпеки і боротьбі з тероризмом. А при канцлері Меркель, яку президент назвав “одним зі своїх найближчих друзів”, Німеччина почала грати ще більшу роль в світових справах, і світ чекає, що країна продовжить грати першу скрипку в ЄС й надалі, зазначив глава Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-