У Німеччині за рік відмивають до €100 мільярдів - Мінфін

У Німеччині за рік відмивають до €100 мільярдів - Мінфін

Укрінформ
Сума відмитих у Німеччині грошей значно перевершує ту, яка припускалася раніше, і досягає 100 млрд євро на рік.

Це випливає з опублікованої у четвер на сайті Міністерства фінансів Німеччини щомісячної доповіді.

«Сукупний обсяг відмитих грошей у фінансовому та нефінансовому секторах Німеччини разом узятих перейшов позначку у 50 млрд євро і досягає, ймовірно, 100 млрд євро щорічно», - слідує з документа.

Тільки у нефінансовому секторі обсяг відмитих коштів сягає 20-30 млрд євро. Найбільш «прибутковими» секторами, на які припадає найбільша кількість тіньових операцій, є гастрономія, азартні ігри та готельний бізнес, а також операції з нерухомістю, автомобільні продажі, ринок творів мистецтва. На три останні припадає від 15 до 28 тисяч щорічно проводяться «підозрілих угод».

Аналіз показує, що в Німеччині існує підвищений ризик відмивання грошей, і тенденція посилюється з причини економічної привабливості країни. Причому тут намагаються легалізувати в основному кошти, що надходять з-за кордону.

Мінфін має намір ввести граничну межу при оплаті готівкою в якості одного із заходів по боротьбі з легалізацією тіньових доходів.

У документі також наголошується, що так зване Панамське досьє показало необхідність активізувати міжнародне співробітництво у боротьбі з приховуванням доходів і ухиленням від сплати податків, відмиванням грошей. Німеччина зі свого боку обіцяє посилити цю боротьбу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-