Посол Литви в Альянсі розповів про зустріч Ради НАТО-Росія

Посол Литви в Альянсі розповів про зустріч Ради НАТО-Росія

Укрінформ
Посол Литви в Альянсі Вітаутас Лешкявичюс, який брав участь в засіданні Ради НАТО-Росія, заявив, що під час цієї зустрічі позиції сторін ні в чому не зблизилися.

Про це він повідомив по телефону порталу Delfi.

"Я не вважаю, що позиції сторін зблизилися з якого-небудь із питань... Ні країни-члени НАТО, ні Росія не вважають можливим у найближчому майбутньому повернутися до так званої звичайної практики (business as usual) до тих пір, поки Росія не почне поважати всі свої міжнародні зобов'язання, багато з яких вона порушила за останні роки", - сказав Лешкявичюс.

Минулого тижня російський представник в НАТО Олександр Грушко заявив, що РФ скористається цими переговорами, щоб висловитися проти "абсолютно невиправданого" розміщення сил НАТО в Балтійських державах.

За словами литовського посла, Росія справді зачепила цю тему. Їй була дана відповідь, що "агресія Росії спонукала Альянс зробити нарощування оборонних потужностей там, де це здається Альянсу необхідним, а особливо це необхідно на східному периметру НАТО".

Паралельно міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Литва не стане миритися, якщо Росія "буде використовувати такі зустрічі для створення "димової завіси", щоб і надалі порушувати міжнародне право".

За словами міністра, консультації НАТО і Росії мають сенс, коли вони відбуваються конструктивно, а не "використовуються в цілях пропаганди, як ми іноді відчуваємо".

Нагадаємо: Рада НАТО-Росія зібралася вперше з червня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-