Економіка РФ була приречена й без падіння цін на нафту - екс-глава МЗС Росії

Економіка РФ була приречена й без падіння цін на нафту - екс-глава МЗС Росії

Укрінформ
Різке зниження цін на нафту та санкції Заходу лише прискорили падіння російської економіки, втім її незворотна руйнація стала помітною ще в 2011 році.

Це зазначив під час виступу в "Атлантичній раді" в середу колишній міністр закордонних справ Росії Андрій Козирєв, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Стагнація російської економіки розпочалася перед падінням світових цін на нафту та перед тим, як були введені санкції. Така тенденція була констатована вже в 2011 році", - зауважив екс-глава російського МЗС.

Він уточнив, що в 2010-2011 рр. в Росії все ще спостерігалося певне зростання попри наслідки глобальної фінансової кризи. Але з початком 2012-го зростання зупинилося – тоді ціна на нафту була вищою за сто доларів за барель, нагадав російський політик.

"Проблема економіки РФ – це не тільки ціна на нафту чи санкції. Це фундаментальна проблема, пов'язана із самою структурою економіки", - наголосив Козирєв.

На підтвердження він зауважив, що про це йшлося в доповідях МВФ, Світового банку, Російського Центробанку та мінекономіки Росії, а також у висловлюваннях самого Путіна під час першого періоду його президентства.

"Державне керівництво Росії не змогло забезпечити виконання повномасштабних або хоча би достатніх реформ, які перетнули би так звану "червону лінію" та створили би орієнтовану на ринок економіку як основу для демократії незворотним процесом", - зауважив колишній глава російського МЗС.

Фото: ЕРА/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-