У Молдові депутати знову хочуть взяти Філата на поруки

У Молдові депутати знову хочуть взяти Філата на поруки

Укрінформ
Група депутатів парламенту Молдови від Ліберально-демократичної партії звернулися до суду із заявою, в якій наполягають (під власні гарантії) на зміні запобіжного заходу тримання під вартою на домашній арешт для заарештованого за корупцію екс-прем'єра Молдови Влада Філата.

Про це передає кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми повторно звернулися до суду з заявою змінити запобіжний захід для Влада Філата. Крім нас, з аналогічною заявою звернулися Асоціація біженців та Асоціація діячів мистецтва, однак суд поки наші заяви не став розглядати», - сказав журналістам депутат Тудор Деліу.

Він назвав судовий процес над екс-прем'єром Владом Філатом політичним.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня нинішнього року кишинівський суд відхилив перше звернення депутатів з аналогічною вимогою.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року Влад Філат був заарештований за корупцію та отримання вигоди з впливу. Він обвинувачується в отриманні хабара в розмірі 250 мільйонів доларів від мера міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора.

Генпрокуратура Молдови не виключає, що Влад Філат причетний і до викрадення більше мільярда доларів з банківської системи країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-