США і Іран домоглися прогресу в контексті ядерної угоди - Керрі

США і Іран домоглися прогресу в контексті ядерної угоди - Керрі

Укрінформ
Переговори між Державним секретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом щодо Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA) у вівторок мали певний прогрес, який буде закріплений наприкінці цього тижня.

З такою заявою виступив за підсумками зустрічі в Нью-Йорку глава Державного департаменту США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми домовилися – ми обидва працюємо над тим, щоб переконатися, що JCPOA, іранська ядерна угода – реалізується саме в такий спосіб, як і повинна, і що всі учасники цієї угоди отримують вигоди, як і передбачав цей документ", - зазначив Керрі під час брифінгу після переговорів з іранським колегою.

Він констатував, що на зустрічі був опрацьований ряд ключових моментів.

"Ми досягли прогресу з цього питання, ми також домовилися зустрітися в п'ятницю. Після підписання угоди про зміни клімату ми зустрінемося знову, аби закріпити те, про що говорили сьогодні", - сказав держсекретар США.

Нагадаємо: спільний всеосяжний план дій був підписаний у липні 2015 року у форматі Р5+1 (п'ять постійних членів РБ ООН плюс Німеччина) і Тегераном щодо ядерної угоди. Документ передбачає позбавлення Іраном можливостей створення ядерної зброї під контролем МАГАТЕ в обмін на послаблення міжнародних санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-