Держдеп США засудив теракт у Кабулі

Держдеп США засудив теракт у Кабулі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив теракт, що стався у вівторок у Кабулі, підкресливши, що такі дії екстремістів лише поглиблюють зусилля США на підтримку безпеки в Афганістані.

З відповідною заявою виступив під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати найрішучішим чином засуджують сьогоднішні атаки в Кабулі, які призвели до загибелі десятків афганців та поранення багатьох інших людей", - зауважив речник Держдепу.

За його словами, цей інцидент "підкреслює шкоду, яку таліби та інші екстремісти продовжують чинити проти народу Афганістана".

Кірбі наголосив, що "подібні напади тільки поглиблюють нашу (США – ред.) підтримку народу і уряду Афганістану, а також їхніх зусиль щодо забезпечення безпеки й стабільності в країні".

Офіційний представник Держдепартаменту також зазначив, що під час інциденту ніхто з громадян США не загинув, водночас американська сторона "продовжує уважно стежити за ситуацією".

Як повідомляв Укрінформ, вранці вівторка група бойовиків Талібану здійснила теракт в столиці Афганістану, використовуючи бомби та стрілецьку зброю. За останніми офіційними даними, внаслідок нападу загинули, щонайменше, 30 осіб, поранення отримали понад 327 людей, які перебували поруч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-