Шидло: Газопровід Baltic Pipe є “ключовим” для Польщі

Шидло: Газопровід Baltic Pipe є “ключовим” для Польщі

Укрінформ
Газопровід Baltic Pipe з Данії до Польщі є ключовою енергетичної інвестицією для Польщі, тож Варшава розраховує на тісну співпрацю з Копенгагеном щодо реалізації цього проекту.

Про це понеділок під час зустрічі з главою датського уряду Ларсом Локке Расмуссеном у Варшаві заявила голова Ради міністрів Польщі Беата Шидло, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Для нас (Польщі – ред.) це є ключовою, стратегічною ініціативою. Тому я задоволена, що датська сторона також демонструє відкритість”, - заявила Шидло.

Вона підкреслила, що до кінця 2016 року буде готове техніко-економічне обгрунтування проекту і тоді його реалізація “набере конкретного виміру”.

Сторони також обговорили питання безпеки в регіоні, зокрема ситуацію на сході України й інциденти в Балтійському морі за участю російських літаків.

За словами Расмуссена, надалі Копенгаген тісно співпрацюватиме з Варшавою щодо розв’язання конфлікту між Росією й Україною.

Нагадаємо: газопровід Baltic Pipe повинен об’єднати газопроводи Польщі й Данії, завдяки чому норвезький газ зміг б потрапляти до РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-