Поставки ракет С-300 Ірану можуть спричинити нові санкції – Держдеп

Поставки ракет С-300 Ірану можуть спричинити нові санкції – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати не заперечують можливості введення нових санкцій через поставки в Іран російських зенітно-ракетних систем С-300.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У мене зараз немає повідомлень про конкретні рішення щодо односторонніх дій або санкцій стосовно цього (поставок С-300 Тегерану – ред.)", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи це може призвести до нових санкцій, Кірбі зауважив: "Може, але зараз я не можу говорити про те, що вони будуть".

Коментуючи ситуацію, він підкреслив, що американська сторона ознайомлена з повідомленнями про поставки російських ракетних систем Тегерану.

"Ми раніше заявляли наші дуже чіткі заперечення щодо продажу ракетних систем С-300 Ірану", - підкреслив Кірбі.

Крім того, Держсекретар США Джон Керрі "особисто неодноразово порушував це питання в розмові з міністром закордонних справ Лавровим". У цьому зв'язку речник Держдепу зауважив, що у Вашингтоні "продовжують уважно стежити за ситуацією".

Як раніше повідомляв Укрінформ, ЄС залишить у силі санкції проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-