Німеччина: Захід повинен допомогти новому уряду України

Німеччина: Захід повинен допомогти новому уряду України

Укрінформ
Німеччина і Захід повинні допомогти новому уряду України і його керівнику.

Про це сказав німецький представник в ОБСЄ, статс-секретар Штефан Штайнляйн на відкритті 4-го Східного Берлінського форуму, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ситуація в Україні не дуже проста, хоча є новий уряд і новий прем'єр, який обіцяв продовжити курс реформ. Давайте допоможемо йому», - закликав німецький дипломат.

Штайнляйн зазначив, що Володимир Гройсман – «досвідчений політик» і згадав недавню зустріч з ним у Києві, а також відзначив той факт, що вони розмовляли польською мовою, якою Гройсман володіє «відмінно».

«Польські реформи в Польщі служать для нього (прем'єра – ред.) прикладом. Успіх реформ в Україні має бути спільною метою та Німеччини та Польщі», - підкреслив заступник глави німецького МЗС.

«Економічна інтеграція буде поверховою, якщо не буде політичної інтеграції», - підкреслив він.

В Євразії, нагадав дипломат, існує цілий ряд криз, конфліктів і проблем, які ускладнюють обміни та співробітництво.

Він нагадав анексію Криму, після якої «було загублено багато довіри»

Він підкреслив, що ЄС повинен був реагувати на таке поводження Москви, і що санкції будуть діяти до тих пір, поки не будуть виконані Мінські угоди.

«Ми знаємо, що санкції – не самоціль, вони повинні чинити тиск, переконати партнерів повернутися за стіл переговорів, для врегулювання українського конфлікту, встановлення міжнародного права. Нам не потрібне право сильного в Європі, нам потрібні надійні юридичні рамки. Наша мета – поглиблення співпраці», - підкреслив він.

При цьому дипломат наголосив на необхідності розв'язувати конфлікти лише на основі діалогу і відкритого обміну, назвавши «дуже важливим сигналом» поновлення на цьому тижні діалогу Ради НАТО-Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-