Кремль два роки уникає омбудсмена Ради Європи

Кремль два роки уникає омбудсмена Ради Європи

Укрінформ
Представники російської влади два роки поспіль уникають зустрічей з уповноваженим з прав людини Ради Європи Нілсом Муйжнієксом для обговорення проблем з дотриманням положень Європейської конвенції з прав людини у Російській Федерації.

Про це він сказав під час свого виступу у Страсбурзі, оприлюднюючи щорічну доповідь про діяльність у 2015 році уповноваженого з прав людини Ради Європи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Росії надзвичайно складна ситуація з правозахисниками. Я неодноразово намагався потрапити на зустрічі з представниками російської влади, але вони не бажали зі мною зустрічатися. Після 2014 року я зустрічався з російськими правозахисниками лише у Страсбурзі», - заявив він.

Раніше повідомлялося, що сьогодні у Страсбурзі розпочалася весняна сесія ПАРЄ, під час якої розглядаються й «українські питання». Зокрема, у четвер ПАРЄ планує розглянути питання звільнення російською владою незаконно ув’язнених Надії Савченко та інших українців в рамках обговорення доповіді «Гуманітарні питання щодо осіб, захоплених під час війни в України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-