В Італії провалився референдум про заборону газових свердловин

В Італії провалився референдум про заборону газових свердловин

Укрінформ
В Італії в неділю тривало голосування на загальнонаціональному референдумі з питанням про буровы установки, розташовані в морі на відстані 12 морських миль від узбережжя.

За даними МВС, яке виконує в Італії функції виборчкому, з 47 млн італійців, які мають право голосу, у референдумі взяли участь 32%, повідомляє Corriere della Sera.

Таким чином, необхідний кворум, що передбачає голосування простої більшості, не досягнутий і результати референдуму не мають сили.

У заяві для ЗМІ прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці після закриття виборчих дільниць зазначив, що уряд "всіма силами намагався уникнути цього референдуму, проведення якого обійшлося в 300 млн євро".

Як роз'яснювали італійцям перед референдумом, відповідь "так" означала дострокове закриття нафтових і газових платформ, розташованих на відстані 12 морських миль, без права на продовження ліцензії. Відповідь "ні" дозволяє видобуток до природного виснаження запасів.

При цьому будь-яке нове буріння, навіть розвідувальне, в 12-мильній зоні вже заборонено законом.

Загалом ішлося про 92 платформ на 44 родовищах, переважна більшість яких використовується для видобутку газу. За рахунок внутрішнього виробництва Італія забезпечує близько 10% своєї потреби в енергоносіях, і водночас є четвертим за величиною їх імпортером після Німеччини, Японії і США, зазначає ТАСС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-