Бразильський конгрес узявся за імпічмент президента

Бразильський конгрес узявся за імпічмент президента

Укрінформ
У нижній палаті бразильського конгресу розпочалося засідання, на якому має відбутися голосування з приводу імпічменту президента Ділми Руссефф яку звинувачують у фінансових махінаціях.

Як повідомляє ВВС Україна, біля будівлі конгресу чергують правоохоронці, щоб завадити можливим сутичкам між тисячами протестувальників з протилежних таборів, які зібралися під парламентом.

Під час засідання депутати, які підтримують Руссефф, перервали процедуру вигуками "Перевороту не буде!".

Якщо з 513 членів конгресу дві третини (342) проголосують "за", це означатиме, що за справу візьметься верхня палата - сенат. Якщо ж голосів у конгресі буде більше половини, то це дозволить відсторонити Руссефф від посади на півроку, протягом яких триватиме розслідування у її справі.

Як відомо, деякі партії з коаліції, у тому числі найбільша PMDB, вийшли з більшості й заявили, що підтримають імпічмент.

У суботній статті для Folha de Sao Paulo президент звинуватила своїх опонентів у "фальшуванні й брехні, які мають на меті скинути легітимно обраний уряд, щоб замінити його урядом, в якого не буде легітимності".

Вона категорично заперечує причетність до злочинів і заявляє: "Це державний переворот проти республіки, проти демократії і, передусім, проти голосів усіх бразильців, які брали участь у виборчому процесі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-