Брюссель вийшов на марш проти терору і ненависті

Брюссель вийшов на марш проти терору і ненависті

Укрінформ
У Брюсселі в неділю розпочався "марш проти терору і ненависті". У маніфестації беруть участь 15 тисяч осіб.

Як передає Інтерфакс, колона вирушила від Північного вокзалу столиці, перетне центр Брюсселя через площу Біржі, пройшовши повз стихійний меморіал жертвам терактів 22 березня. У кінцевій точці ходи, на площі Фонтенас, виступлять родичі жертв, рятувальники, які брали участь у наданні допомоги постраждалим, і працівники аеропорту Завентем, що зазнав нападу терористів.

Постраждалі у терактах, члени сімей жертв ідуть у перших рядах маніфестантів. Поряд із ними знаходяться представники різних релігійних конфесій.

З основною колоною маніфестації зіллється друга, що вирушила з брюссельської комуни Моленбек. Її мешканці вимагають не навішувати ярлики екстремістів на все населення цієї частини Брюсселя та на бельгійських мусульман через те, що кілька терористів виросли і проживали в Моленбеку. Вони нагадують, що серед жертв терористів були мусульмани.

Марш солідарності проводиться в умовах посиленої безпеки. Учасники акції не допускаються з сумками, поліція вимагає, щоб усі маніфестанти мали при собі документи, які посвідчують особу.

Нагадаємо, у терактах 22 березня в аеропорту Брюсселя і в столичному метро загинули 35 осіб і близько 340 були поранені. Ініціатори проведення маршу планували провести його ще 27 березня, але на прохання влади перенесли з міркувань безпеки.

Фото: Цензор.НЕМАЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-