Іран готовий замінити Росію на турецькому енергоринку

Іран готовий замінити Росію на турецькому енергоринку

Укрінформ
Іран готовий стати гарантом енергетичної безпеки Туреччини і повністю задовольнити її потреби в енергоносіях, заявив президент Ірану Хасан Рухані в ході візиту до Туреччини.

Про це, як повідомляє Прайм, він заявив на спільній прес-конференції зі своїм турецьким колегою Тайіпом Ердоганом.

"В енергетичній сфері ми домовилися з турецькою стороною про те, що Іран може стати гарантом енергетичної безпеки Туреччини і повністю задовольнити її потреби в газі та нафті, ми можемо тут успішно співпрацювати... Сьогодні санкції (проти Ірану. - ред.) зняті, і ми готові до розвитку співпраці між двома країнами у різних галузях в нових умовах. Ми повинні спростити порядок роботи для наших бізнесменів, розвивати співпрацю в банківській і біржовій сферах, ми домовилися про відкриття нових філій банків в наших країнах", - заявив Рухані.

Він додав, що лідери двох країн також домовилися про розвиток співробітництва у туристичній і транспортній сферах.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу і президент Ірану Хасан Рухані домовилися про поглиблення економічної співпраці, зокрема у сфері банківських послуг. Раніше Іран звернувся до США і ЄС з проханням про сприяння в доступі до міжнародної фінансової системи, але Білий дім відповів, що «ядерна угода» не передбачала надання Ірану такого доступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-