У Чехії двох російських журналістів не пускатимуть на офіційні заходи

У Чехії двох російських журналістів не пускатимуть на офіційні заходи

Укрінформ
Керівник прес-служби МЗС Чехії Міхаела Лагронова повідомила, що російським журналістам Олександру Куранову і Володимиру Снєгірьову було відмовлено в акредитації на підставі інформації, наданої спецслужбами країни у ході перевірки.

Про це вона заявила Радіо Свобода.

Керівник прес-служби МЗС наголосила, що відмова в акредитації не означає, що журналісти неодмінно повинні залишити територію Чехії, проте їм буде відмовлено в доступі на офіційні заходи.

Які конкретні причини відмови в акредитації кореспондентові "Вечерней Москвы" Володимиру Снєгірьову і кореспондентові МІА "Россия сегодня" Олександру Куранову, Лагронова не пояснила, пославшись на секретність інформації.

Кореспондент "Вечерней Москвы" Снєгірьов, який працює в Празі з 2014 року, в інтерв'ю повідомив про намір звернутися до суду, аби оскаржити відмову у продовженні йому акредитації. Він сказав, що по публікаціях у чеських ЗМІ і після розмов з місцевими журналістами у нього виникло припущення, що ситуація якось пов'язана з чеською контррозвідкою, з її рішенням і підозрами.

У найближчий понеділок, за словами Снєгірьова, він і Куранов мають намір дати спільну прес-конференцію у Празі. МЗС Росії заявило, що протестує проти відмови чеської влади продовжити акредитацію двом росіянам і не залишить ці дії без відповідної реакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-