Зять Путіна став наймолодшим російським мільярдером - Forbes

Зять Путіна став наймолодшим російським мільярдером - Forbes

Укрінформ
Член ради директорів «Сібура» 34-річний Кирило Шамалов став наймолодшим мільярдером у рейтингу найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes

Про це повідомляється у новому номері журналу.

У 13 за рахунком рейтингу 200 найбагатіших бізнесменів Росії, складеному Forbes, Шамалов опинився на 64 місці зі статками у $1,2 млрд. До числа мільярдерів він потрапив цього року вперше, посівши у світовому рейтингу мільярдерів 2016 року 1476 місце.

У вересні 2014 року Кирило Шамалов придбав 17% «Сібура» в іншого давнього знайомого Путіна - мільярдера Геннадія Тимченка. Нині Кирилу Шамалову належить у сукупності 21,3% холдингу. Він другий після Леоніда Міхельсона співвласник «Сібура».

У грудні 2015 року агентство Reuters розповіло про весілля Кирила Шамалова та Катерини Тихонової, яке джерела Bloomberg і Reuters називають донькою президента Путіна.

Кирило Шамалов народився у Ленінграді. У 2004 році закінчив Санкт-Петербурзький державний університет. Після закінчення навчання працював у «Газпромі», «Рособоронекспорті», Газпромбанку й в апараті уряду. У 2008 році прийшов у «Сібур», обійнявши посаду віце-президента нафтохімічного холдингу. Кирило Шамалов - молодший син давнього знайомого президента Росії Володимира Путіна, співвласника банку «Росія» Миколи Шамалова. Микола Шамалов входив у список 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes у 2011 році зі статками у $0,5 млрд.

Фото: Коммерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-