Франція закупила в США 126 ракет для своїх систем залпового вогню

Франція закупила в США 126 ракет для своїх систем залпового вогню

Укрінформ
Франція закупила у Пентагону 21 пусковий контейнер (126 ракет) для ракетної системи залпового вогню GMLRS загальною вартістю $90 млн.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції повідомив військовий експерт Філіп Шапло.

"Державний департамент США та департамент зарубіжних військових закупівель міноборони FMS країни дали "зелене світло" на продаж Франції 21 контейнера (LRU) з ракетами для системи залпового вогню GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) ", - зазначив експерт.

Контейнери будуть зняті з баз зберігання США та перевезені до Франції.

За словами експерта, LRU з GMLRS були замовлені Францією у 2011 році і надійшли на озброєння у 2014 році. Сьогодні вони стоять на озброєння 1 артилерійського полку ЗС Франції у м. Белфорт (схід Франції). Три РСЗО GMLRS розгорнуті на півночі Малі і беруть участь у операції "Бархан" з підтримки стабільності та боротьби з тероризмом у цій африканській країні.

Реактивна система залпового вогню (РСЗВ) є комплексом озброєння, що включає багатозарядну пускову установку і реактивні снаряди (некеровані ракети, реактивні глибинні бомби), а також допоміжні засоби, транспортну або транспортно-зарядну машину та інше обладнання. РСЗВ є реактивною зброєю і стоять на озброєнні сухопутних військ, ВПС та ВМС багатьох країн. РСЗВ GMLRS оснащена інерційною комбінованою супутниковою системою.

Фото: en.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-