Канадці пожертвували на допомогу сирійцям більше $30 млн

Канадці пожертвували на допомогу сирійцям більше $30 млн

Укрінформ
Пересічні канадці за 8 місяців пожертвували різноманітним благодійним організаціям, що допомагають Сирії та сирійцям, майже $30 млн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо.

«Канадці знову продемонстрували свою неймовірну щедрість та співчуття, допомігши мільйонах людей у потребі в Сирії та регіоні. Ми не можемо допустити втрати потенціалу цілого покоління молодих сирійців, яких війна, бідність та нестача можливостей позбавили права на здобуття освіти», - сказала Бібо.

Вона наголосила, що уряд Канади виділить таку ж суму та передасть її до Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Співпрацюючи із довіреними партнерами, ми робимо відчутний внесок, надаючи громадам у потребі кращий доступ до освіти, охорони здоров’я, харчування та інших базових потреб», - зазначила міністр.

Бібо додала, Канада додатково виділить 68,2 млн дол. гуманітарній допомозі постраждалим від конфлікту мешканцям сирійського регіону.

«Оголошені сьогодні 100 млн дол. будуть виділені поважним канадським та міжнародним партнерам, чия робота передбачає багатоцільові програми допомоги у Іраку та надання життєво необхідної підтримки, такої як притулки, продовольство, медичні послуги та питна вода, постраждалим від конфлікту сім’ям у Сирії, Іраку, Йорданії та Лівані», - пояснили у міністерстві.

Нагадаємо: Канада наразі залишається провідним донором фондів, що стосуються кризи у Сирії та Іраку. В лютому Оттава оголосила про плани виділити впродовж трьох років 1.1 млрд дол. на гуманітарні потреби, постраждалих від конфліктів у регіоні. Окрім цього, з кінця минулого року Канада прийняла більше 23 тисяч сирійських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-