Протестувальники захопили будівлю міністерства у Торонто

Протестувальники захопили будівлю міністерства у Торонто

Укрінформ
Мітингарі захопили офіс міністерства у справах корінних народів та розвитку північних територій Канади у Торонто із вимогами збільшити державну підтримку громади міста Аттавапіскат, яке оголосило надзвичайний стан через хвилю самогубств.

Як передає кореспондент Укрінформу, близько двох десятків протестувальників зайняли офісне приміщення та зняли із зовнішньої стіни прапор Канади.

Кілька екіпажів поліції прибули до міністерства, втім правоохоронці наголошують, що мітингарі проникли до держустанови без застосування сили.

Протестувальники вимагають від федерального уряду «негайної та довготривалої» допомоги громаді віддаленого північного населеного пункту Аттавапіскат, в якому за останні вісім місяців трапилося більше 100 спроб самогубства, з них 11 – впродовж лише однієї ночі минулої суботи.

Із мітингувальниками спілкувався представник міністерства корінних народів та розвитку північних територій, який намагався запевнити їх, що уряд робить усе можливе. Втім, учасники протесту заявили, що цього недостатньо і відмовилися покидати приміщення.

Нагадаємо: парламент Канади у вівторок ввечері провів пятигодинне екстрене засідання для обговорення кризи в Аттавапіскаті. Федеральний міністр охорони здоров’я Джейн Філіпотт повідомила, що до міста вже вирушили 18 соцпрацівників, які мають допомогти місцевим медикам владнати ситуацію.

Вона також заявила про рішення уряду виділити впродовж року 300 млн дол. на підтримку ізольованих населених пунктів Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-